Welcome Home

Vårt bidrag till utställningen
Time – Space – Existence

Welcome Home är namnet på vårt bidrag till utställningen Time – Space – Existence som hålls mellan maj och november 2016 i Palazzo Bembo  i Venedig.
Utställningen ingår som en officiell del av 2016 års Venedigbiennal, Biennale di Venezia, som är en internationell utställning för samtida konst.
Den första biennalen hölls  år 1895.

Vårt bidrag

Rummet 13B i Palazzo Bembo, Venedig.

Inspirationen till vår utställning har vi hämtat från boken Välkommen hem , som handlar om hem, identitet och migration. De medverkande kommer från hela världen och berättar om vad begreppet hem innebär för dem, om sina nya liv på Åland och om vad de har lämnat.
Välkommen hem presenterades våren 2014 som en utställning och en fotobok med intervjuer av etnolog Staffan Beijar och foto av Maria Rosenlöf. Projektet är initierat av Ålands Mångkulturella förening och har gjorts i samarbete med Nordens Institut på Åland.

På en vägg i vår monter visar vi ett fotokollage där vi tar fasta på kopplingen mellan människa och arkitektur.

På utställningen visar vi filmen Searching for Serenity som är ett verk av vår fotograf Jeremic Slavoljub. Search for Serenity är Jeremics tolkning av Åland som låter oss förstå vad som är viktigt för honom, för att han ska trivas där han bor.

Den som besöker utställningen  får delta i vårt experiment genom att bygga sitt eget snigelhus på vår modell av en bit av den åländska skärgården. Varje snigelhus fotograferas och bilderna kommer sen att analyseras för att se om vi kan  få svar på frågan om arkitekturen kan hjälpa oss att se in i framtiden?

TIME – SPACE – EXISTENCE

Utställningen arrangeras av The Global ArtAffairs Foundation som är en ideell kulturstiftelse med säten i Nederländerna och Italien.
I utställningen deltar 100 arkitekter , yngre, äldre, kända och okända som kommer från många olika kulturer från hela världen.
Genom att kombinera olika arkitektoniska tankar och utgångspunkter vill utställningen öka vår medvetenhet om vår personliga existens som människor i ett specifikt sammanhang av tid och rymd.